Histria Botanica - kmetija Guest House

Turistična zeliščna kmetija Histria Botanica - Farm se nahaja pod vznožjem Šavrinskega gričevja, v slikoviti dolini reke Dragonje. Kmetijo obdaja neokrnjena narava, kjer vas že od jutra spremlja ptičje petje. Neposredno ob kmetiji so številne urejene pešpoti in poti za kolesarjenje. Če koles nimate s seboj, si jih lahko izposodite na kmetiji.

Zjutraj vas bo pričakal samopostrežnem zajtrk in dišeča kava. Ob večerih pa lahko skupaj z gostiteljema uživate v domačih in sezonsko pripravljenih jedeh. Tudi čez dan se vedno najde kaj za prigriznit. Imajo odlična domača vina in lokalno pivo.

V gostišču so sobe nekoliko manjše, a lepo opremljene. Na voljo sta dve prostorni skupni kopalnici, ki  sta opremljeni s tušem in sušilcem za lase.
Osvežite se lahko v zunanjem bazenu, poležavate na prostorni teraso z ležalniki in visečimi mrežami.
Gostom je na voljo brezplačen WiFi.

Na kmetiji se v času sezone odvijajo številne delavnice na temo aromaterapije, destilacije zelišč in pripravo naravne kozmetike in kulinarične delavnice.

Trst je 22 km oddaljen od objekta Histria Botanica-Farm Guest House, Piran, Koper in Izola pa 13 km. Do sečoveljskih solin je 10 km.